Prof. Robert hauhart na modulu Kulturna zgodovina s ciklom predavanj

Vabimo vas na cikel gostujočih predavanj, ki jih bo imel gost na Inštututu za kulturne in spominske študije ZRC SAZU in Podiplomski šoli ZRC SAZU s podporo Fulbrightovega sklada, prof. Robert Hauhart:

 

V iskanju ameriškega sna.

 

V seriji predavanj bo predstavil čas in okoliščine nastanka koncepta ameriških sanj pri čemer ne bo predstavil samo njegove (pred)zgodovine, temveč tudi poglavitne sociološke refleksije tega fenomena. Izhajajoč iz predstav britanskih in nizozemskih kolonistov iz časa pred in v obdobju odkritij obeh Amerik, bo predstavil razmere, ki so koloniste iz severozahodne Evrope napeljale k temu, da so svoje novo življenjsko okolje povezovali s predstavo o idealni skupnosti, v nadaljevanju pa predstavil glavne prelomnice v oblikovanju tega, kar ameriške sanje (ne samo v ZDA) predstavljajo danes.

 

Predavanja bodo v angleškem jeziku. Prvo 13. marca 2019 v sejni sobi ZRC SAZU, Novi trg 2, 1. nadstropje, Ljubljana ter nato še 3. in 24. aprila 2019 v Mali dvorani ZRC SAZU, Novi trg 4, 2. nadstropje, vedno s pričetkom ob 16. uri.

 

Robert Hauhart je profesor na Saint Martin’s University v ameriški zvezni državi Washington, kjer skupaj s kolegom Jeffom Birkensteinom predava tudi o tej temi. Z ameriškimi sanjami se je začel raziskovalno ukvarjati pred slabim desetletjem, rezultati njegovega dela pa so objavljeni v različnih člankih, med drugi tudi v reviji American Sociologist (2014), in v knjigi Seeking the American Dream: A Sociological Inquiry (2016), ki je izšla pri založbi Palgrave.

 

Predavanja so javna, vabljeni!

 

(Vir fotografije).