homeheader1

PŠ ZRC SAZU zagotavlja najbolj kakovostni podiplomski študijski program 2. in 3. stopnje na podlagi raziskovalnega in izobraževalnega procesa v intenzivnem raziskovalno-razvojnem ter inovativnem okolju. Znanje nastaja v ustvarjalnem dialogu med raziskovalkami in raziskovalci, visokošolskimi učiteljicami in učitelji ter študentkami in študenti. Prenaša se na mlajše generacije, v širše kulturno, družbeno in gospodarsko okolje.

Vabilo na gostujoče predavanje: Vrednotenje znanstvenih osnov post-komunističnih politik spomina

Vabimo vas na gostujoče predavanje na doktorskem modulu Kulturna zgodovina, ki ga bo imel Zoltan Dujisin: Vrednotenje znanstvenih osnov post-komunističnih politik spomina. Predavanje bo v angleškem jeziku preko spletne seje ZOOM v petek, 16. 4. 2021, ob 16. uri. Vabljeni!

Preberi več
Vabilo na predavanje Martina Pogačarja: Konzervirana preteklost: kako govorijo ribje konzerve?

Vabimo vas na predavanje, ki ga bo v četrtek, 15. aprila 2021, ob 16. uri, po spletni seji ZOOM, imel dr. Martin Pogačar:...

Preberi več
Vabilo na gostujoče predavanje prof. Andreja Lebna: Literarna večjezičnost in sodobni avstrijski literarni sistem

Vabimo vas na gostujoče predavanje, ki ga bo v sredo, 14. aprila 2021, ob 10.30 uri, preko spletne seje ZOOM, imel prof. dr....

Preberi več

NOVICE IN DOGODKI

Platforma 3: vabilo k pisanju prispevkov

Vabilo k pisanju prispevkov za Platformo 3: rok oddaje povzetkov je 30. november 2020, rok oddaje člankov je 15. februar 2021.

18. 11. 2020

TRANSFER – Integrirani modeli upravljanja arheoloških parkov

Projekt TRANSFER sofinancira evropski nadnacionalni program ADRION, ki spodbuja sodelovanje med osmimi državami: Albanijo, Bosno in Hercegovino, Hrvaško, Grčijo, Italijo, Črno goro, Srbijo in Slovenijo. Cilj programa je v partnerskih državah podpreti inovativno upravljanje naravnih, kulturnih in človeških virov ter hkrati okrepiti gospodarske, družbene in ozemeljske povezave na jadranskem in jonskem območju.

27. 05. 2020
homeheader2