homeheader1

PŠ ZRC SAZU zagotavlja najbolj kakovostni podiplomski študijski program 2. in 3. stopnje na podlagi raziskovalnega in izobraževalnega procesa v intenzivnem raziskovalno-razvojnem ter inovativnem okolju. Znanje nastaja v ustvarjalnem dialogu med raziskovalkami in raziskovalci, visokošolskimi učiteljicami in učitelji ter študentkami in študenti. Prenaša se na mlajše generacije, v širše kulturno, družbeno in gospodarsko okolje.

Podiplomska šola ZRC SAZU je zaprta do nadaljnjega

Do preklica se na Podiplomski šoli ZRC SAZU prekine z izvajanjem vseh oblik neposrednega pedagoškega dela. Odpove se sprejemanje študentk in študentov, zunanjih obiskovalk in obiskovalcev ter gostovanja tujih sodelavk in sodelavcev v prostorih Podiplomske šole ZRC SAZU, ki so v prostorih ustanovitelja, ZRC SAZU. Šola je zaprta.

Preberi več
Gostujoče predavanje dr. Ane Ljubojević na kulturni zgodovini

Vabljeni na gostujoče predavanje, ki ga bo imela dr. Ana Ljubojević na modulu Kulturna zgodovina.

Preberi več
Wulf Kansteiner: Migracije, rasizem in digitalni mediji v sodobnem evropskem spominu

Podiplomska šola ZRC SAZU vabi na gostujoče predavanje, ki ga bo na modulu Kulturna zgodovina imel dr. Wulf Kansteiner, profesor zgodovine na Univerzi...

Preberi več

NOVICE IN DOGODKI

TRANSFER – Integrirani modeli upravljanja arheoloških parkov

Projekt TRANSFER sofinancira evropski nadnacionalni program ADRION, ki spodbuja sodelovanje med osmimi državami: Albanijo, Bosno in Hercegovino, Hrvaško, Grčijo, Italijo, Črno goro, Srbijo in Slovenijo. Cilj programa je v partnerskih državah podpreti inovativno upravljanje naravnih, kulturnih in človeških virov ter hkrati okrepiti gospodarske, družbene in ozemeljske povezave na jadranskem in jonskem območju.

27. 05. 2020

RAZPIS ZA VPIS 2020/2021

Podiplomska šola ZRC SAZU objavlja razpis za vpis na doktorski študij 3. stopnje Primerjalni študij idej in kultur v študijskem letu 2020/2021.

6. 04. 2020
homeheader2