Podiplomska šola ZRC SAZU: kje smo in kako naprej?

VABILO NA AKADEMSKI ZBOR PODIPLOMSKE ŠOLE ZRC SAZU

 

Spoštovane visokošolske učiteljice in učitelji, strokovne sodelavke in sodelavci ter študentke in študenti Podiplomske šole ZRC SAZU!

 

Spoštovane raziskovalke in raziskovalci ZRC SAZU!

 

Podiplomska šola ZRC SAZU letos obeležuje 10. obletnico delovanja kot samostojna visokošolska inštitucija, saj se je leta 2014 k nam vpisala prva generacija študentk in študentov na doktorski študijski program 3. stopnje Primerjalni študij idej in kultur. Temu sta se leta 2022 pridružila še doktorski študijski program 3. stopnje Okoljske in regionalne študije ter magistrski študij 2. stopnje Vede o Zemlji in okolju. Podiplomska šola ZRC SAZU tako v okviru 15 študijskih modulov ponuja bogat nabor humanističnih, družboslovnih in naravoslovnih izobraževalnih vsebin, ki temeljijo na tradiciji raziskovalne in inovacijske dejavnosti številnih visokošolskih učiteljic in učiteljev.

 

Po desetletju uspešnega dela je prišel čas za razmislek o prihodnosti naše podiplomske šole. S tega vidika Vas vabim na Akademski zbor, ki združuje vse visokošolske učiteljice in učitelje, strokovne sodelavke in sodelavce ter študentke in študente Podiplomske šole ZRC SAZU. Vabilo na letošnji Akademski zbor razširjamo tudi na vse raziskovalke in raziskovalce ZRC SAZU, zlasti na tiste z željo po dejavnem vključevanju v programe Podiplomske šole ZRC SAZU.

 

Akademski zbor bo v torek, 8. oktobra 2024 v Atriju ZRC. Dogodek bomo začeli z jutranjo kavo, sklenili pa z druženjem ob kosilu. Seznanili se bomo s trenutnim stanjem in razpravljali o možnih izboljšavah ter novih smereh razvoja naše skupnosti. Temeljno vprašanje letošnjega Akademskega zbora je: »Podiplomska šola ZRC SAZU: Kje smo in kako naprej?« Na dogodku bodo sodelovali tako notranji kot zunanji gostje, medtem ko bomo vsi prisotni imeli možnost razprave, kritike in podajanja predlogov. Podroben program Akademskega zbora je naveden na dnu tega obvestila.

 

Zaradi organizacije dogodka vas prosimo, da sporočite svojo udeležbo na povezavi – tukaj – do petka, 13. septembra 2024.

 

S spoštovanjem,

 

Prof. dr. Borut Telban

predsednik Akademskega zbora