Platforma 3: vabilo k pisanju prispevkov

Vabilo k pisanju prispevkov:

  • Rok oddaje povzetkov: 30. november 2020
  • Rok oddaje člankov: 15. februar 2021

 

Vabimo vas k pisanju izvirnih znanstvenih člankov za Platformo 3. Platforma: zbornik študentk in študentov Podiplomske šole ZRC SAZU je prostor, kjer lahko študentke in študentje vseh študijskih modulov predstavite svoje dosedanje raziskovalno delo. Zbornik avtoric in avtorjev ne zavezuje k isti temi in jih ne združuje glede na vnaprej določen nabor raziskovalnih vprašanj. Ravno obratno. Povezati želi prispevke, ki prihajajo iz najrazličnejših področij humanistike in družboslovja ter pri svojem delu izhajajo iz raznolikega spektra raziskovalnih vprašanj. Platforma 1 je dostopna na povezavi – prenesi.

 

Pravkar je izšla tudi Platforma 2 in je dostopna v odprtem dostopu na povezavi – prenesi.

 

V kolikor bi želeli sodelovati pri tretji številki Platforme, vas prosimo, da nam to sporočite do 30. novembra 2020 na naslov: zbornik.platforma@gmail.com. V sporočilu napišite naslednje podatke: ime in priimek; modul PŠ ZRC SAZU, iz katerega prihajate ali model na katerem ste opravljali izbirni predmet; delovni naslov članka; in povzetek (500–750 besed). V odgovoru na vašo prijavo vam bomo poslali natančna navodila, ki se jih morate držati pri pisanju članka: citiranje, reference, opombe, dolžina, ipd.

 

K pisanju ste lepo vabljene tudi vse bivše študentke in študentje PŠ ZRC SAZU, ki ste doktorirali v zadnjih dveh letih in študentke in študentje doktorskih programov ostalih fakultet, ki ste na PŠ ZRC SAZU opravljali izbirni predmet.

 

Članki bodo lektorirani in anonimno recenzirani. Publikacija bo izšla pri Založbi ZRC.

 

Končni rok oddaje člankov je 15. februar 2021.

 

Uredništvo Platforme
zbornik.platforma@gmail.com