Poziv za prijave: 9. simpozij raziskovalk in raziskovalcev ZRC SAZU na začetku znanstvene poti – Znanost in okolje

Drage mlade raziskovalke in mladi raziskovalci,
študentke in študenti Podiplomske šole ZRC SAZU!

 

Tudi letos se bo odvil simpozij raziskovalk in raziskovalcev ZRC SAZU na začetku znanstvene poti, ki se bo odvijal v četrtek in petek, 11. in 12. novembra 2021, predvidoma v živo, v prostorih Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU v Ljubljani (če razmere ne bodo dopuščale udeležbe vseh zainteresiranih, pa v hibridni obliki ali prek ZOOM-a).

 

Živimo v času, poimenovanem nova realnost. Epidemija je korenito spremenila svet. Naš družbeni prostor se je vsaj za nekaj časa omejil na družinski, intimnejši prostor, številne dejavnosti v njem pa predrugačile in preselile v digitalni svet. Bistveno sta se spremenila tudi narava in urbano okolje, ki sta zadihala in nam predočila dokaze o posledicah naših odločitev na planetu.

 

Krovna tema 9. simpozija raziskovalk in raziskovalcev ZRC SAZU na začetku znanstvene poti je Znanost in okolje. Prijazno vas vabimo, da predstavite svoj pogled na odzivanje znanosti na spremembe v družbenem, naravnem ali digitalnem okolju ali z nami delite lastne izkušnje o vplivu sprememb na vaše znanstveno in raziskovalno delo ter študij.

 

Če se v zadnjem obdobju ukvarjate s temo, ki ni zajeta v krovni temi simpozija, se lahko prijavite na t. i. odprti panel in z veseljem bomo prisluhnili predstavitvi vašega aktualnega raziskovalnega dela.

 

Prijave zbiramo do vključno petka, 24. septembra 2021, na elektronski naslov anja.cizel (at) zrc-sazu.si. Prijava naj vsebuje naslov predstavitve, povzetek v dolžini 150–250 besed, vaš e-naslov in afiliacijo (inštitut ali študijski modul). Prispevke lahko pripravite v slovenščini ali angleščini.

 

Veselimo se sodelovanja!

 

Organizacijski odbor simpozija