Predstavitev knjižice o Ptujski Panorami

Vljudno vas vabimo, da se v sredo, 5. aprila 2023, ob 17. uri udeležite vodstva po arheološkem parku Panorama na Ptuju in predstavitve petindvajsete knjižice iz zbirke Umetnine v žepu, Ptujska Panorama: Legijski tabor in antično mesto. Ob 17. uri se bomo zbrali ob vznožju Panorame, po griču z bogatimi arheološkimi najdbami pa nas bo popeljala dr. Jana Horvat, avtorica besedila za žepnico. Po ogledu nas sodelavci Tehnološki Park Ptuj (Vičava 1, Ptuj) vabijo v prostore svoje stavbe tik pod Panoramo, kjer se bomo z gosti pogovarjali o novi publikaciji iz priljubljene knjižne zbirke. V primeru slabega vremena bomo ob 17. uri pričeli s pogovorom v prostorih Tehnološkega parka Ptuj.

 

Knjižica sicer ni nastala v okviru projekta Transfer, ki ga je soizvajala Podiplomska šola ZRC SAZU, je pa vsebinsko z njim močno povezana.

 

Prisotne bo pozdravila predstojnica Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, doc. dr. Mija Oter Gorenčič. Urednica zbirke, izr. prof. dr. Marjeta Ciglenečki, se bo z gosti pogovarjala o arheološkem najdišču in nastajajočem arheološkem parku na ptujski Panorami.

Sodelovali bodo:

  • dr. Jana Horvat, ZRC SAZU, Inštitut za arheologijo in Podiplomska šola ZRC SAZU;
  • dr. Anja Ragolič, ZRC SAZU, Inštitut za arheologijo in doktorantka Podiplomske šole ZRC SAZU;
  • dr. Andrej Magdič, ZVKDS OE Maribor in doktorant Podiplomske šole ZRC SAZU;
  • Aleksandra Nestorović, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož.